miercuri, 18 mai 2011

Minecraft: ghid crafting - uneltele de baza

Am observat ca pe parcusul ultimei saptamanii ca varii persoane au ajuns pe blogul meu in cautarea de informatii despre Minecraft, majoritatea cautand sa afle cum pot construi anumite unelte in joc (ex), asa ca m-am hotarat sa incep sa fac un ghid pentru incepatori in crafting.

Astazi va voi prezenta cele mai basic retete pentru crafting, fara a sta prea mult la discutii ele sunt urmatoarele:


Cel mai important lucru care trebuie sa il aveti in casa este un "Workbench", adica, o masa de lucru, pentru asta aveti nevoie de 4 bucati de lemn prelucrat






Masa de lucru


Masa de lucru este cel mai important obiect din joc, cu ajutorul ei dispuneti de 5 locuri aditionale pentru construirea uneltelor, armurilor, mobilierul, etc, va puteti folosi de masa de lucru apasand click dreapta atunci cand sunteti in fata ei.

Toate armele si uneltele au un lucru in comun: sticks - bete, betele se pot obtine prin alinierea a doua cuburi de lemn prelucrate asezate vertical pe masa de lucru.




prima unealta pe care ar trebui sa o faceti este un topor, cu ajutorul toporului puteti taia copacii mai repede, viteza depinde de materialul folosit in procesul de construire a toporului, pentru inceput, incepeti cu un topor de lemn, pentru el aveti nevoie de trei cuburi de lemn si doua bete, aliniate ca in imaginea alaturata.



Urmatorul lucru pe care ar trebui sa il faceti este un tarnacop, cu ajutorul tarnacopului puteti sparge mai usor peretii galeriilor subterane, din nou, viteza depinde de materialul folosit in procesul de construire. Incepeti cu un tarnacop de lemn, pentru construirea acestei unelte aveti nevoie de trei cuburi de lemn si doua bete, aliniate ca in imaginea alaturata



A treia unealta de care aveti nevoie pentru a avansa mai repede este o lopata, lopata este foarte utila pentru saparea in pamant, nisip, zapada si pietris, pentru a avea aceasta unealta aveti nevoie de doua bete si un cub de lemn, aliniate ca in imaginea alaturata.




Prima arma care o veti construi este o sabie, cu ajutorul sabiei puteti omora mai usor inamicii, armele nu sunt necesare daca jucati pe modul "Peaceful", pentru construirea ei aveti nevoie de 1 bat si doua cuburi de lemn, aliniate ca in imaginea alaturata.



Ultimul lucru pe care il voi prezenta in acest scurt ghid este torta, torta este folosita pentru iluminarea zonelor, foarte utila atunci cand va aventurati in galerii iar in casa este indispensabila, deoarece inamicii apar doar in locuri intunecate, niciodata in locuri unde este lumina...pentru a construi o torta aveti nevoie de un bat si un carbune, carbunele il puteti gasi in galerii, este usor de "spart" chiar si cu un tarnacop de lemn, aliniati carbunele si batul ca in imaginea alaturata pentru a obtine 4 torte.


Acestea fiind spuse, sunteti gata pentru a va aventura in imensul univers al jocului Minecraft in cautarea de diverse minereuri si comori, mult noroc!

V-a urma: "Minecraft: ghid crafting - armuri" :) 

 Cititi si 

Ghidul de crafting pentru armuri!

140 de comentarii:

  1. multumesc mult cautam asha ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, sunt incepator in jocul acesta

    RăspundețiȘtergere
  3. De unde fac rost de lemn prelucrat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde faci rost ? Iti spun eu .
      Pai tai lemnul copacilor apoi apesi pe butonul de la tastatura e care deschide inventarul apoi pui o bucata de lemn de la copac acolo .

      Ștergere
    2. pui lemnul neprelucrat intrun crafting table sau craftingul ala mic din inventar

      Ștergere
    3. iei lemd din copac si il pui la craft. si gata

      Ștergere
    4. e usor lemnul prelucrat il obtii cand pui o bucata de lemn normal

      Ștergere
  4. lemnul prelucrat il faci din trunchiuri de copaci...aseaza un trunchi din inventar in grila de crafting si iti v-a da 4 bucati de lemn prelucrat :)

    RăspundețiȘtergere
  5. astro mai fa tutoriale te rogggg

    RăspundețiȘtergere
  6. astro zimi te rog cum fac torta ca am pus un bat si o bucata de carbune peste si nu imi apar 4 torte...:( pls un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  7. esti sigur ca ai pus sticks si cola/charcoal?...sa nu fi pus wood planks in loc de sticks.

    RăspundețiȘtergere
  8. ms moolt eu jucam cu too many items dar akm cu ajutorul uhz joc fara mod... :) esti super bun in minecreft tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc pentru aprecieri, astazi voi scrie un nou tutorial, sper sa va fie de folos tuturor :)

    RăspundețiȘtergere
  10. cand faci tutorialu ? :) da am si eu o intr. TnT si redston torsh cum se fack? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonim: tutorialul deja este publicat: http://theastrodude.blogspot.com/2011/10/minecraft-ghid-crafting-paturi-si.html voi face si pentru redstone torch si circuitele de redstone aferente, dar mai incolo, pentru inceput iti pot spune ca redstone torch se face usor, din redstone dust (pe care il gasesti in mine) si sticks, in acelasi fel in care faci o torta normala, TNT il faci asa: http://i1109.photobucket.com/albums/h435/theastrodude91/Crafting-TNT-Block.png

    RăspundețiȘtergere
  12. SALL . Cum fac fier si undita?

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim: salut, fierul il obtii prin arderea minereului de fier (Iron Ore) in cuptor (furnace), undita se face din doua bete (sticks) si doua ate (string), betele presupun ca stii deja cum sa le faci, strings obtii de la paienjeni

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. @LaurentiuD: betele le faci din lemnul prelucrat obinut din trunchiuri de copac, asezi doua bucati de lemp prelucrat unul deasupra celuilalt in grila de pe masa de lucru.

    Cu cat mai multe torte cu cat mai bine, tortele previn aparitia (spawning-ul) mobilor, asta nu inseamna ca ei nu vor veni din intuneric la lumina.

    RăspundețiȘtergere
  17. Astro ,cum fac sa toate obiectele infinite si sa zbor? te rog spunemi

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim: ceea ce zici tu se numeste creative mode, un nou gamemode introdus odata cu 1.8.
    E simplu; atunci cand faci o noua harta selectezi la gememode "Creative", singura problema cu acest mod este ca nu poti schimba inapoi, deci, odata ce vei fi in creative vei ramane in creative.

    Daca ai propriul server iti poti schimba gamemode-ul cu /gamemode numeletau 1, iar ca sa revii la normal /gamemode numeletau 0, sunt totusi mai multe plugin-uri pentru bukkit care simplifica procedeul printr-o singura comanda gen /s /c, le poti gasi pe plugins.bukkit.org si dev.bukkit.org, bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astro esti tare,,,,auzi ce jokuri mai joci mt,4 story,cv?

      Ștergere
    2. nu prea am timp de jucat jocuri in ultima vreme, insa cand gasesc timpul necesar mai trag o fuga prin Minecraft sau Batman Gotham City Imposters sau ma chinui sa termin Limbo :)

      Ștergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. @LaurentiuD: sapa treptat in jos, conform minecraftwiki ar trebui sa gasesti fier incepand de la adancimea 64 pana la bedrock. poti sapa oriunde, nu neaparat in munti :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Cum fac o sa sa o pun pe porc, am un porc in gradina si vreau sa il calaresc.Stiu sa craftez orice dar sa de porc nu pot.Trebe sa mai lucrez la craftat

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut cum fac cufar de ala care tin itemele ? Dar cuptor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cufarul il faci aranjand wooden planks in forma de patrat pe workbench, iar cuptorul tot asa, doar ca pui piatra...ia ca exemplu diagrama de mai jos, unde e X pui lemn pentru cufar sau piatra pentru furnace iar O e spatiu gol

      X X X
      X 0 X
      X X X

      Ștergere
  23. Ms, de mult cautam un astfel de site... de mult...

    RăspundețiȘtergere
  24. Dar cum fac cufarul??

    RăspundețiȘtergere
  25. Hey sunt incepator stiu cum sa fac lucruri de baza dar vreau sa stiu mai mult cum topesc fier cum gasesc diamant cum zbor cum folosec un Hack in modul survival!

    RăspundețiȘtergere
  26. sal cum fac rost de aur????

    RăspundețiȘtergere
  27. Pai daca fier gasesti sapand pana la nivelu 64 atunci cred ca mai sapi nitel ... io as vrea diamant

    RăspundețiȘtergere
  28. Salutare,va voi spune cum sa gasiti diamante.Apasati F3 si uitativa la Y sa fie nivelul 13.De acolo sapati intro parte pina dati de pamint de acolo sapati intro alta directie pina dati de diamante.Mie m-ia folosit asta,dar sa aveti grija fiindca la 2 divele mai jos puteti da de lava!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Sa fiu mai precis ele se gasesc la nivelele 16-13 :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Răspunsuri
    1. ai nevoie de trei bete si trei ate de paianjen un bat tre sal pui in stanga pe mijloc unul unul jos pe mijloc unul sus pe mijloc si trei ate de paianjen in spate sper ca ati inteles dragi minecraftareti

      Ștergere
  31. Astro, De Unde Fac Rost De Carbune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. carbune faci rost sapand in mina... minereul de carbune se descopera relativ usor, cel putin in single player...ca pe servere uneori e cam "secata" lumea de resurse si trebuie sa cumperi de pe la shop-uri, daca sunt.

      Ștergere
  32. Răspunsuri
    1. Pai sapa o faci pui doua bete vertical si mai pui un cub de lemn prelucrat dasupra!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  33. mie numi mere sa fac torte
    dc???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OK e tare dar cum fac galeata?!?! astept un raspuns;)

      Ștergere
    2. pui un lingou in dreapta unul in stinga si unul jos

      Ștergere
  34. pui 3 lingouri de metal ai vazut ca la masa de lucru ai 9 patratele pui in primul rand in jumatate un lingou de metal si lasi jos o casuta libera si dupa casuta si inainte de casuta si o tati dea galeata sper ca o sa intelegi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum pot gasi lingouri de metal????

      Ștergere
    2. lingourile de fier (Iron Ingot) se obtin din minereul de fier (Iron Ore) prin prelucrarea lui intr-un cuptor (Furnace)

      Ștergere
  35. din cele noua patratele trebuie sa puitrei lingouri de fier unul in dreapta sus unul in stanga sus si unul in mijloc daca nu ati inteles cautati minecraft cuselest si eu va voi spune tot

    RăspundețiȘtergere
  36. eu pun ce trebuiuie dar nu primesc topor sau lopată si de astea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asigura-te ca materialele sa fie aranjate cum trebuie pe workbench

      Ștergere
  37. Răspunsuri
    1. carbunele il gasesti, deobicei sub pamant (prin sapare sau descoperire intr-o caverna), iar uneori pe marginile dealurilor care au piatra la vedere

      Ștergere
  38. astro spunemi te rog cum sa fac masa de fermecare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am raspuns deja la intrebarea asta mai jos, cauta si ai sa gasesti :)

      Ștergere
  39. armura coif pantaloni si cizme din ce faci si cum trebuie sa asez?

    RăspundețiȘtergere
  40. cum fac ca uneltele de lemn sa fie defintive nu temporare?
    si cum imi craftez usa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uneltele nu pot fi definitive, toate au un nivel de durabilitate prestabilit in functie de materialul folosit, diamantul fiind cel mai rezistent, urmat de fier, urmat de aur si la sfarsit lemn...usa o craftezi usor, umpli 6 casute de workbench vertical cu wood planks

      X X O
      X X O
      X X O
      unde x = wood planks iar O = gol

      Ștergere
  41. cum imi fac o masa cu 6 patratele?????????

    RăspundețiȘtergere
  42. cu fac sa construiesc masa de lucru dupa ce am obtinut lemnul prelucrat? ajutati-ma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. usor, pui 4 cuburi de lemn prelucrat in grila din inventar

      Ștergere
  43. Mama credeam ca nu mai reusesc sa avansez in joc multumesc mult!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  44. auzi Astro cum sa fac un portal spre lumea dravite,sti aia ca floating islands

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca te referi la Sky Dimension...nu exista inca o modalitate directa de a face portal spre sky dimension, pentru ca inca se lucreaza la ea...din cate am aflat ea este deja implementata inca din beta 1.9pr3 in codul jocului ca fiind "Region 2", insa fara vre-o modalitate de a ajunge acolo decat prin intermediul unor mod-uri care de multe ori corupeau lumea principala...deci pana nu apare portal oficial catre ea...cam slabe sanse de a ajunge acolo prea simplu.

      Ștergere
  45. am o intrebre cum impart blocurile de lemn / alte .

    Adica , am 20 de blocuri vreau sa pun cate 1 pe fiecare patrat din amsa de crafting

    RăspundețiȘtergere
  46. cum se face masa de farmece??? ( va rog ....... daca se poate un raspuns repede .......!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru inceput, ai nevoie de 1 carte, doua diamante si patru cuburi de obsidian...

      cartea o pui in mijloc sus, pe al doilea rand pui un diamant, un cub de obsidian si inca un diamant (diamantele pe laturi) iar pe al treilea rand pui trei cuburi de obsidian. cam asa

      - V -
      D O D
      O O O

      V = carte, D= Diamant, O = Obsidian, - = spatiu gol

      Ștergere
  47. Astro ma numesc Cosmin si am o intrabare daca poti sami spui te rog ca de mult caut cu se trage Minecraft sti cum ca nu stiu :((?Te rog zimi daca sti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. masa de farmece se face din 4 bucati din wooden plancks

      Ștergere
    2. gresit, aia e masa de lucru (workbench). masa de incantare se face cu totul altcumva, cat despre intrebare, dupa cum am mai spus, nu incurajez si nici nu promovez pirateria, cu putina ambitie puteti aduna 20 de euro ca sa va achizitionati jocul original si sa va bucurati de el asa cum trebuie.

      Ștergere
  48. Astro imi zici cum trag Minecraft plzz 1.2.7 nu versiunea minecraftul plzz te rog mult ca nu nu stiu cum

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu incurajez si nici nu promovez pirateria, cred ca poti strange 20 euro cu putina ambitie. bafta.

      Ștergere
  49. Am si eu o intrebare... Cum obtin obsidian ?? Imi trebuie pentru enchan book .. Si nu gasesc de niciun fel . Am incercat sa dau cu apa peste lava, dar nu ma ajuta ! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai incearca, trebuie sa mearga... n-ai incotro, e singura modalitate prin care poti sa obtii obsidian

      Ștergere
    2. puna apa si toarna lava peste

      Ștergere
    3. puna apa si toarna lava peste

      Ștergere
  50. nu pot face minereul de fier imi explici cum?

    RăspundețiȘtergere
  51. MULTUMESC MULT ASTRO CA EU SUNT INCEPATOR

    RăspundețiȘtergere
  52. Dc nu faci si o pagina in care sa contina : cum sa faci armele : arcuri sabie tnt etc... eu caut pe google si nu gasesc nimic tot la tine caut ajutor :) esti tare :*

    RăspundețiȘtergere
  53. aSTRO , AJUTAMA ...........CU CE SPARG REDSTONE ORE ? CU TARNACOP DE DIAMANT ? AJUTA-MA !!!

    RăspundețiȘtergere
  54. Te rog spune-mi ce folosesc ca sa topesc lingou de fier in cuptor? Asta e una dintre realizari. Te rog mult. Ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lingoul de fier nu poate fi topit...daca cumva te referi defapt la minereu....foloseste carbuni sau lava bucket

      Ștergere
    2. ms multttttt.Am facut realizarea aia care o luna nu am putut sa trec de ea. O sa continui sa te intreb daca am vreo nelamurire. Ms esti bun.

      Ștergere
    3. cu placere, multumesc pentru apreciere

      Ștergere
    4. Hei felix am o mare intrebare cum pot sa fac carti ca vreau sa fac masa de farmece sii raft de carti hartie am facut si la masa de lucru nu merge te rog as vrea un raspuns cât mai rapid

      Ștergere
    5. Hei felix am o mare intrebare cum pot sa fac carti ca vreau sa fac masa de farmece sii raft de carti hartie am facut si la masa de lucru nu merge te rog as vrea un raspuns cât mai rapid

      Ștergere
    6. ai nevoie de trei foi de hartie si o bucata de piele (leather)

      le aranjezi pe workbench cum vezi in imaginea urmatoare:

      http://img600.imageshack.us/img600/8321/lshr.png

      have fun!

      Ștergere
    7. aparent nu accpta sectiunea de comment de pe blogger tag-uri img, da click pe link-ul de mai jos

      cum sa aranjezi materialele pentru o carte

      Ștergere
    8. Hei felix imi spui si mie te rog de unde sau din ce fac si eu rost de Caramida

      Ștergere
    9. Bai imi raspuns si mie cineva la in

      Ștergere
    10. Cum se face Caramida sau se gaseste as vrea un raspuns imposibil de rapid bAaaaaaaa

      Ștergere
    11. Caramida se face in felul urmator: in lacuri gasesti clay, dupa ce-l spargi iti da clay balls pe care le pui in furnance si vei face bricks si din 4 bricks-uri vei face un bloc de caramida.

      Ștergere
    12. Ms mult laurentiu super ma apuc de treaba

      Ștergere
    13. Sper sa nu se gaseasca asa greu clayul ala

      Ștergere
    14. am o intrebare cum se face TNT ul bomba aia rosie ? As dori un raspuns rapid daca se poate

      Ștergere
    15. ai nevoie de praf de pusca (gunpowder) si nisip (sand) le aranjezi in urmatorul fel pe masa de lucru

      xox
      oxo
      xox - x = gunpowder, o = sand

      ai si o imagine aici: http://img580.imageshack.us/img580/6431/o6zp.png

      Ștergere
    16. Hei imi spune si mie cineva foarte rapid sa pentru porc am facut morcov pee tija si pe googlenu imi arata rapid va rog

      Ștergere
    17. Hei imi spune si mie cineva va rog cum fac o sa ca vreau sa calaresc pe porc ? As vrea un raspuns foarte rapid ca am mai pus intrebarea asta si nu mia raspuns nimeni de 3 zile frate nu intra nimeni pe vlog sau blog ce este

      Ștergere
    18. nu este posibil sa faci o sa fara mod-uri, saddle (sa) gasesti doar prin dungeon-uri, town-uri sau ravine...e unul dintre putinele lucruri din minecraft care nu pot fi fabricate de jucator.

      Ștergere
  55. cu ce unealta se sparge minereul de piatra rosie

    RăspundețiȘtergere
  56. cum se face o armura sau papuci sau pantaloni sau casca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://theastrodude.blogspot.ro/2011/05/minecraft-ghid-crafting-armuri.html

      Ștergere
    2. Imi poate spune si mie cineva cum pot sa sparg obsidian ca am incercat cu de toate

      Ștergere
    3. Ai vrea un raspuns rapid ca vreau sa merg repede in iad

      Ștergere
    4. diamond pick (tarnacop de diamant)

      Ștergere
  57. cum reusesc sa topesc ingoul de fier?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lingoul de fier (iron ingot) nu se mai poate topi odata obtinut din minereul de fier (iron ore)

      Ștergere
  58. Răspunsuri
    1. presupun ca te referi a ender chest, aranjezi pe workbench cuburi de Obsidian ca si cum ai vrea sa faci un cuptor si pui un Ender Eye in mijloc

      Ștergere
    2. xxx
      xox
      xxx x=cub obsidian, o=ender eye

      Ștergere
  59. Cum fac o masa sau ceva, in care sa pun tot ce am, sa nu mai le pierd cand mor ? Ms

    RăspundețiȘtergere
  60. Cum pot sa Craftez si eu un ''Cremene si Amnar'' ?? ca vad acolo cremene si amnar, dar este doar Amnarul, dar cremenele nam vazut ca este.

    RăspundețiȘtergere
  61. Am si eu o intrebare.
    Vreau sa joc minecraft single play , Ok problema este ca nu pot sparge lemnele la inceput am posibilitatea sa sparg doar cu pumnul.... am tot incercat dar nu am spart nici un bloc de lemn . Ma puteti ajuta ? Trebuie sa setez cv sau sa lovesc cuburile de lemn intr-un amumit fel???
    Help plzzzz!

    RăspundețiȘtergere
  62. ba astro esti cel mai tare multumesc

    RăspundețiȘtergere
  63. ce scriu ca sa nu pierd nimic cand mor ?


    RăspundețiȘtergere
  64. Cum prelucrez aurul din piatra ce unealta am nevoie?

    RăspundețiȘtergere
  65. Cum pot sa pun in crafting lucrurile cate unul?ce trebuie sa apas?

    RăspundețiȘtergere
  66. cum fac sa am mai multe patratele in crafting ca am doar 4 cand apas e

    RăspundețiȘtergere
  67. Cum fac nether portal in minecraft PE ?Ajutor ! Eu in rest sunt profesionist in minecraft . Help !

    RăspundețiȘtergere
  68. unde gasesc cremene ?? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai e simplu sapi in piatra cu tarnocopul de lemn si o sa gasesti cremene.Succes!

      Ștergere
  69. AStro cum fac rost de amnar urgenttttt, te rog raspunde-mi cat mai repede!!!1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. amnarul, sau in engleza flint and steel se poate obtine dintr-o bucata de fier prelucrat (Iron Ingot) si un cremene (flint). le asezi orizontal, pe mijlocul mesei de lucru

      ooo
      xyo
      ooo

      o = nimic
      x = iron ingot
      y = flint

      Ștergere
  70. de unde fac rost de cobblestone?

    RăspundețiȘtergere
  71. am gasit niste usi si am vrut sa le iau , dar inventarul era plin si nu stiu unde s-au dus... imi puteti spune va rog?

    RăspundețiȘtergere
  72. cum imi fac server in multiplayer sa pot construii la infinit?

    RăspundețiȘtergere