duminică, 16 octombrie 2011

Minecraft: ghid crafting - paturi si elemente decorative

Vreau sa incep prin a spune ca blog-ul va avea o noua tematica, iar aceea va fi Minecraft. Am observat cum 80% din trafic este datorita paginilor cu tutoriale Minecraft, am avut o crestere masiva de hits de la aproximativ 2400 la 5400, asa ca, cea mai buna miscare este sa continui sa scriu tutoriale pentru minecraft in lb.Romana.

Patul (bed) este unul dintre cele mai importante lucruri din joc atunci cand jucati in Single Player, el permite jucatorului sa "sara" peste noapte.
Patul se poate face din 3 bucati de lana (wool) de orice culoare si 3 bucati de lemne prelucrate (wood planks), aliniate ca in imaginea alaturata. Patul functioneaza si in multi player, daca toti jucatorii sunt in paturile lor.

Gardurile (fences) sunt facute pentru a tine inafara loc jucatorii, animalele si monstrii (cu exceptia paienjenilor care pot trece peste) din experienta personala stiu ca nu sunt chiar atat de eficiente impotriva jucatorilor, jucatorii avand posibilitatea de a pune un block in fata gardului si a sari peste.
Gardurile se fac din 6 bete (sticks) aranjate ca in imaginea alaturata.

Portile (fence gates) sunt un lucru adaugat recent (1.8.1), ele pot fi puse intr-un rand de gard pentru a permite accesul unui jucator, nu sunt afectate de redstone iar singura modalitate de a le deschide este cu click dreapta.
Sunt usor de facut, ele necesitand 4 bete (sticks) si 2 lemne prelucrate (wood planks) aranjate ca in imaginea alaturata.


Panourile de sticla (glass panes) sunt si ele un element adaugat in 1.8.1, ele sunt mai apropiate de look-ul unui geam traditional, se aliniaza pe mijlocul block-ului pe care sunt puse, la fel ca gardurile
Panourile de sticla pot fi obtinute din 6 cuburi de sticla (glass) aranjate ca in imaginea alaturata.
Ceea ce este avantajos este ca din 6 cuburi de sticla se pot obtine 16 panouri de sticla.


 Tabloul (painting) este un element decorativ de varii dimensiuni si continut, el poate fi asezat, distrus si reasezat pana gasiti o versiune care va convine
Tabloul poate fi creeat din 9 bete (sticks) si o bucata de lana (wool).



Un semn (sign) este foarte util atunci cand vreti sa descrieti sau marcati ceva, spre exemplu: aveti trei cufere, in unul aveti diamante, aur si fier, in altul aveti carbune, lapis lazuli si obsidian si in ultimul aveti pietre si alte lucruri random, ca sa nu incurcati curferele puteti pune un semn deasupra fiecaruia pe care scrieti continutul, astfel data viitoare il deschideti pe cel care trebuie.
Semnul se poate face din 6 lemne prelucrate (wood planks) si un bat (stick) aliniate in poza alaturata

Scara (ladder) este un lucru indispensabil atunci cand nu aveti loc pentru a face scari normale intre etaje.

Ea poate fi creeata din 7 bete (sticks) aliniate ca in imaginea alaturata.


Bare de fier (Iron bars) sunt asemenatoare cu gardul, singura diferenta fiind ca se poate sari peste ele fara probleme. Personal le consider inestetice si o pierdere de fier.
Ele pot fi creeate din 6 lingouri de fier (iron ingot) aliniate astfel.


Raftul de carti (bookshelf) este un element decorativ placut, potrivit in camere mai sobre.

Se poate construi din 6 lemne prelucrate (wooden planks) si trei carti (books), cartile aflati mai jos cum le faceti :)




Pentru a face carti este necesara urmarea a doi pasi:


Foile (papers) le faceti din 3 trestii de zahar (sugar canes) aliniate ca in imaginea alaturata.



Apoi, cu foile rezultate din procesul anterior puteti face o carte (book) aliniind cele trei foi vertical in grila de crafting, din acest proces v-a rezulta o carte, aveti nevoie de trei carti pentru a creea un raft de carti!




Cam atat pentru acest tutorial, voi reveni cu un alt tutorial pentru dyeing, adica procesul de vopsire a bucatilor de lana pentru a obtine lana colorata, perfecta pentru decoratii si chiar pentru desene elaborate :)

Bafta!