sâmbătă, 30 august 2008

plictiseală :(

hmp, iar m-a prins plictiseala aia...defapt, poate nu e plictiseală, dar e o stare de nimic, o stare în care n-am chef să zic nimic, să postez ceva pe blog, să code-uiesc ceva site sau să vorbesc cu ceilalţi, mai pe scurt...n-am chef de nimic...
Totuşi azi am zis să fac ceva acolo...simbolic, aşa că am făcut un oraşel al blog-ului pe myminicity, el poate fi accesat aici...

Ce mai e nou?
Am restructurat sidebar-ul (din dreapta).
Am pus un domain index pe noul meu domeniu, în care este explicată lipsa de conţinut...
şi...cam atât -.-

vineri, 29 august 2008

.info it shall be


Acum câteva minute am finalizat comanda, primul meu domeniu, cam emoţionantă treaba...
Anyway, vreau să spun că spre uimirea mea comanda s-a efectuat foarte rapid, fără delay-uri sau alte probleme...so, hooray for IPVHost for now.
Puteam să am domeniu de ani de zile, dar tot mă împiedicam de paypal, cărţi de credit şi cecuri, acum am avut şansa să îmi iau un domeniu fără bătăi de cap...prin sms, instant.

Can't wait for the activation to happen :)

to .info or not to .info

În ultimul timp mă cam "gâghilă" mana sa imi iau un domeniu .info de la IPV, da, de ăla prin sms, pare convenabil, 5E pentru un domeniu +1 luna de hosting gratuit...numa' bine "testez apele"...hmm, to be...or not to be, that is the question.


To be, or not to be, that is the Question:
Whether 'tis Nobler in the minde to suffer
The Slings and Arrowes of outragious Fortune,
Or to take Armes against a Sea of troubles,
And by opposing end them: to dye, to sleepe
No more; and by a sleepe, to say we end
The Heart-ake, and the thousand Naturall shockes
That Flesh is heyre too? 'Tis a consummation
Deuoutly to be wish'd. To dye to sleepe,
To sleepe, perchance to Dreame; I, there's the rub,
For in that sleepe of death, what dreames may come,
When we haue shuffel'd off this mortall coile,
Must giue vs pawse. There's the respect
That makes Calamity of so long life:
For who would beare the Whips and Scornes of time,
The Oppressors wrong, the poore mans Contumely,
The pangs of dispriz'd Loue, the Lawes delay,
The insolence of Office, and the Spurnes
That patient merit of the vnworthy takes,
When he himselfe might his Quietus make
With a bare Bodkin? Who would Fardles beare
To grunt and sweat vnder a weary life,
But that the dread of something after death,
The vndiscouered Countrey, from whose Borne
No Traueller returnes, Puzels the will,
And makes vs rather beare those illes we haue,
Then flye to others that we know not of.
Thus Conscience does make Cowards of vs all,
And thus the Natiue hew of Resolution
Is sicklied o're, with the pale cast of Thought,
And enterprizes of great pith and moment,
With this regard their Currants turne away,
And loose the name of Action.


William Shakespeare - Hamlet, Prince of Denmark

duminică, 24 august 2008

Noutăţi 24.08.08

După câteva zile de absenţă revin, mai întâi repostez leapşa de mai jos iar acum voi posta ce am mai găsit interesant pe pânză (Web).

.

-Chestii Utile:
SMS Host este o ofertă de înregistrare domenii prin SMS, oferită de IPV Host, o companie din Cluj ce activează în domeniul webhosting/web design/web development.
P.S: Până pe 1 Septembrie este valabilă o ofertă de webhosting gratuit 1 lună pentru fiecare domeniu înregistrat(nu vă faceţi griji, puteţi prelungi după pentru 12 luni sau daca preferaţi altfel puteţi plăti lunar taxa de webhosting)...

JOT Form este un site unde vă puteţi crea formulare online, de alfel JOT Form este recunoscut ca fiind primul "Web Based WYSIWYG Form Builder", mişto şi uşor (therefore user-friendly, păcat că e şi cocălar friendlz, iar cocălarii în ultimul timp s-au apucat de prostii, adică phishing prin jotform, mda.).

Open Source CMS este un site pe care l-am mai lăudat pe vechiul blog,(înainte să se tâmpească SysOP-ul şi să şteargă tot ce era pe webserver) este un site unde te poţi duce să testezi fiecare CMS de pe piaţă, că aşa-i mai bine...să testezi înainte să instalezi.

Iconspedia este locul unde să mergi dacă ai nevoie de iconiţe noi, ce arată nu bine...foarte bine.



Astronomy Picture of the Day, o pagină pe care în fiecare zi este afişată o poză din spaţiu sau care conţine elemente legate de spaţiu, sub imagine aveţi explicaţia şi descrierea pozei, scrisă de un expert, păcat de loading time-ul urât...

-Fun:

Fail Blog, un blog făcut de cei de la I can haz cheezburger, cu astea fiind spuse v-aţi prins ce fel de blog este, aşa că mă opresc aici cu descrierea.

-Rand:

Dacă ai nevoie de avatare poţi să mergi aici, iar de ai nevoie de efecte audio atunci mergi aici

P.S: Logo (dreapta sus) © Astro, except the Red Hat logo, ofc.

RE: sunetul care iti gadila in mod placut urechile

de aici

1. Cum te simţi astăzi?
Alice Cooper - Vengeance is mine

2. Vei ajunge departe în viaţă?
Alice cooper - Wind-up toy

3. Cum te văd prietenii?
Arch Enemy - Behind the smile

4. Te vei căsători vreodată?
Depeche Mode - Enjoy the silence

5. Care e placa celui mai bun prieten al tău?
Cargo - Erata

6. Care e povestea vieţii tale?
Apocalyptica - Stroke [fits best]

7. Cum era în liceu?
Arch Enemy - Burning Angel

8. Cum poţi avansa în viaţă?
Avrigus - Dark Angels Ascention

9. Care este cel mai fain lucru la prietenii tăi?
Iris - Ore Tarzii

10. Ce se preconizează pentru week-end?
Odyssey - N-ai vazut

11. Ce cântec te descrie cel mai bine?
Slayer - Disciple.

12. Dar pe bunicii tăi?
Iris - Domnul x

13. Cum îţi merge în viaţă?
Coldplay - Square One

14. Ce melodie ţi se va cânta la înmormântare?
Coldplay - Twisted Logic

15. Cum te vede restul lumii?
Arch enemy - Nemesis

16. Vei avea o viaţă fericită?
Apocalyptica - Worlds Collide

17. Sunt persoane care te doresc în secret?
Silentiun - Heart Unyelding

18. Ce te face fericit?
Korpiklaani - Happy Little Boozer

19. Ce ar trebui să faci cu viaţa ta?
Kiss - Rock And Roll all night

sâmbătă, 16 august 2008

Bukowina Motor Club Ed. II

Ieri (15 August a.c.) s-a dat drumul la Bukowina Motor Club Ed. II, de data asta în Rădăuţi (lucky me), am fost primit cu votca la intrare şi un călduros "Bun Venit" (again lucky me), am ajus în faţa scenei ca să-l aud şi să-l văd pe legendarul Vali Răcila sau cum îi place să i-se spună "Sir Blues", domnul Blues mi-a încântat urechile cu nişte melodii superbe, a fost drăguţ, amabil şi a comunicat cu publicul pe parcursul repertoriului, după câteva melodii a sosit timpul să ne despărţim de stimatul Domn Blues, acesta şi-a luat cele 3 nu ştiu cum se numesc exact...sunt nişte chitări, dar mai mici şi mai interesante, fiecare cu istoria sa, ştiută de către nimeni altul decât domnul Blues, au sosit pe şcenă cei de la Piatra, iar după numeroase acordări au început să cânte, au cântat nişte melodii foarte bune, mai-mai că lăcrimam că nu puteam sa ma duc şi eu să headbang-uiesc, dintre toate mi-a plăcut cel mai mult mi-a plăcut melodia "Ape Adânci", iar de la Sir Blues mi-a plăcut acea melodie care avea versurile "If you got no Money, you will loose your honey" şi mai era o melodie de dragoste a căror versuri le-am uitat...după ce au terminat de cântat cei de la Piatra am plecat să mănânc ceva, împreună cu tatăl meu, mi s-a parut cam ciudat ca un frigărui şi o porţie de hamsi să coste 22 lei, iar berea a fost 2.5 lei, cam scump pentru 330ml de bere...dar eh, a contat că am fost acolo, după ce am terminat de mâncat ne-am întors la scenă, Corbus Albus işi făceau prezenţa, o trupă modestă din Moldova care cântă Alt.Rock, dar au ei un stil aparte, al lor, ciudat că au ales să cânte în Engleză, dar n-a sunat rău, melodiile au fost rapide şi alerte, fiecare terminându-se subit, lăsându-i pe toţi cu un 'uau' pe faţă, după vre-o 4 melodii se făcuse ora 1 şi sosise timpul să plecăm şi noi acasa, asta nu înainte să aruncăm un ochi şi la motocicletele de acolo :), eh...şi mâine (defapt azi) va fi o zi (de concert), per total a fost ok, au fost unele probleme cu iluminarea şi sonorizarea, că doar deh...oh well, am făcut câteva poze(din cauza bateriilor descărcate), pe care le puteţi vizualiza aici, voi mai face şi azi poze, dar acum a sosit timpul să ma culc şi eu (:.

luni, 11 august 2008

Rod (!)

ROD s. v. avantaj, beneficiu, câştig, coborâtor, consecinţă, descendent, efect, folos, generaţie, neam, odraslă, profit, progenitură, repercusiune, rezultat, scoborâtor, seminţie, spiţă, testicul, urmare, urmaş, viţă, vlăstar.


Pe scurt, mica mea campanie de promovare a blog-ului a funcţionat, am postat pe alte blog-uri şi am primit hit-uri de acolo, am făcut un sitemap şi l-am dăruit lui Gogu', mi-am actualizat profilele de pe unele forumuri în aşa fel încat pe fiecare forum în semnătura mea să fie o legătură către blog, şi am folosit clasica metoda cu statusul albastru de messenger... toate au funcţionat, punct ochit şi punct lovit pot spune, după săptămâni de "0 visitors" (lenea e cucoană mare), în sfârşit am acaparat şi eu atenţia unora.

În graficul mai sus anexat se arată urmatoarele date : Duminică au fost 8 vizitatori unici dintre care 4 s-au mai întors să mai arunce o privire, iar blog-ul a fost răsfoit de 37 de ori. Luni lucrurile stau mai bine: Au fost 16 vizitatori unici, dintre care 9 s-au întors şi au răsfoit blog-ul de 49 de ori.


Returning Visitors - Based purely on a cookie, if this person is returning to your website for another visit an hour or more later

Unique Visitor - Based purely on a cookie, this is the total of the returning visitors and first time visitors - all your visitors.



ROD!

...acum singura problemă este să vă fac să vorbiţi.

Blog Badge - Ce şi cum

blog badgeAh, blog badge... acea dungă care o vedem în colţul din dreapta sus mai pe toate blog-urile... unele sunt cu reclame, altele sunt cu mesaje...

Pe acest blog probabil observaţi că există şi aşa ceva, cu un mesaj ce vă îndeamnă să lăsaţi şi voi un comentariu acolo, să ştiu c-aţi fost ş-aţi văzut, că v-a plăcut sau nu îmi spuneţi in comentariu...

bun, deci...blog badge-ul se poate aplica print-un simplu cod CSS

<a id="badge" href="http://www.linkul-tau.com" title="completeaza titlul linkului"><img src="http://www.link-spre-poza-badgeului.com" alt="Blog Badge" style="right:0px; top:0px; z-index:9; position:absolute;" /></a>


Imaginea o faceţi/alegeţi voi, vă recomand dimensiunea de 150x150, şi extensia .gif (Asta pentru că Internet Explorer suge în continuare şi are probleme cu afişarea de .png-uri transparente/semi-transparente), deşi eu folosesc în continuare .png doar ca să le fac în ciudă utilizatorilor de IE şi să le mai aduc la cunoştiinţă ca browserul ăla nu-i bun de nimic şi că există alternative (x/y) mult mai bune.

'neway have fun with your Badge.

Dacă am scris într-un mod ciudat să ştiţi că n-am dormit bine aseară :) .

"W." un film de Oliver Stone

Astăzi întâmplător am dat peste un trailer la un film de Oliver Stone... "W.", acel dubluve mi-a stârnit curiozitatea din primele secunde, aşa că am dat click şi m-am uitat la trailer, la început nu-mi dădusem seama ce şi cum, până auzisem "Who do you think you are? A Kennedy? You're a Bush. Act like one." şi imediat faţa unui actor ce seamănă cu bush, atunci totul se legase...titlul, regizorul şi producţiile anterioare.

anyway, aici puteţi vizualiza şi voi trailerul.

Eu unul aştept filmul cu braţele deschise...

Ce am mai văzut interesant pe Yotube azi?

/Gaming
Crysis Mass Physics
Crayon Physics Deluxe

/Funny
Best of Youtube Funny Videos
penibilităţi din seria Megastar

/Rather Interesting
Zero Gravity

De altfel, prin perindările mele destul de frecvente pe youtube am dat peste urmatorul tip numit Michael Wesch, care are un canal pe youtube plin de lucruri foarte interesante şi impresionante făcute de el...

Here you go, vă recomand "The Machine is us/ing us", "A vision of Students today", "An anthropological Introduction to Youtube"...şi restul!

Vizionare plăcută!

duminică, 10 august 2008

Noutati 10.08.2008

Astăzi mi-am amintit ca am şi eu un blog...aşa că am revenit în forţă cu spun eu...nişte subiecte tari, tot astăzi am realizat că nu mai este nevoie de last.fm playlist, aşa că, spre bucuria celor ce au dial-up l-am scos...
Tot astăzi mi-am reactualizat contul de pe Snap.com/Snapshots.
Promit solemn să am grijă de blog şi să adaug măcar o ştire odată la 3 zile :)

Downplazza.com, asa modalitate de publicitate da dom'le.

Bun, în primele rânduri din acest post vreau să spun că sunt unul dintre miile de utilizatorii Talk-Mania, un site pe care se pot găsi sute/mii de resurse şi tutoriale pentru Photoshop & such, tot de acolo am aflat de un side project al celor de la Talk Mania, numit "DownPlazza"


De ce da (dom'le)?
Pentru că oamenii ăştia au gândit bine acest sistem.

Adică?
Simplu, ei îţi oferă ceva resurse din seria "Premium" (pă moca) de pe Talk-Mania în schimbul unor puncte.

Cum faci punctele?
Printr-un link ce ţi se dă odată cu înregistrarea ta pe site.

Publicitate?
Da, 100%, este clar ca odata cu acel link care îl dai lui x-ulescu, x-ulescu v-a intra si v-a observa si el cam ce poate primi, deci îşi v-a face cont şi v-a afla şi de Talk-Mania si celelalte side-projects dintr-un banner (Vezi aici) ce se află chiar pe pagina unde trebuie să vezi cam câte puncte ai strans până acum...deci au deja şi trafic, şi reclama...aşa da.

Dacă tot v-am spus, am să profit de ocazie şi am să vă rog să daţi un click aici ca să îmi mai adaugaţi şi mie un punct, că merit sau nu, voi decideţi, de altfel trageţi cu ochiul pe site, are niste resurse bune, btw, dacă aveţi şi voi cont, sau vă faceţi unul puteţi să lăsaţi linkul de referral aici, la comentarii, baftă.

Spam a la Români

"Ce-i al nostru e al nostru" este o vorbă bună ce reflectă şi bune şi rele, în cazul de faţă avem mulţi făptaşi ce fac parte din curentul "SPAM", ei bine nu este vorba despre sănatate, nu este vorba despre viagra, cialis, cocaină sau altele, este vorba în general despre "Bani gratis", reclamă la propriile site-uri şi filme porno...da, cred ca v-aţi prins despre care spammeri vorbesc...despre românaşii noştri...
avem dovada în cazul de faţă pe site-ul Cancan.ro, unde mai la toate ştirile vezi spam-uri aparute ca ciupercile după ploaie...




E greu la (r)Romani să instales un plaghin dăla dă blochează pă ăştia care scrie prostii, e grele meniurile...
La naiba, măcar puteau să activeze optiunea de a nu putea posta decât daca respectivul utilizator are cont la ei...atunci era mult mai simpla treaba, dădea delete la utilizator şi odata cu el se duceau şi mesajele, apoi un ban frumuşel pe IP si gata...no more spam.

Antena 3 / VDT

După cazul "Piraterie de/pe masă" al Antena 3 (A fost descoperit un folder cu Warez pe serverul Antena3.ro) urmează o descoperire personală, probabil ceva rămăşiţă dintr-o încercare nereuşită de a face o nouă secţiune de către un webdesigner/master fără minte bun, deci cam asa arata oditatea...

EDIT: S-ar parea ca aceasta pagina groteasca poate fi accesata chiar prin meniul "Stiri"...deci wtf!? Nu am vazut webmaster mai dus cu pluta ca cel de pe antena3.ro :|