joi, 19 mai 2011

Minecraft: ghid crafting - armuri

Ma gandeam sa aman pe ziua de maine acest articol, astazi fiind o zi destul de incarcata ( pe langa modificarile care le-am facut pe blog, mi-am refacut si structura orasului meu din City Ville ) fara prea multe alte discutii voi incepe sa va arat cum va puteti face parti de armura...


           Armurile sunt un alt lucru important din joc ele fiind menite sa reduca damage-ul primit din partea mobilor si/sau cazaturilor, o armura completa este alcatuita din 4 elemente diferite (casca, tunica, pantaloni si ghete), armurile pot fi "croite" din 4 feluri de material: piele, fier, aur sau diamant, nivelul de protectie fiind stabilit de materialul din care este faurita armura.

          Pentru inceput va puteti face o armura de piele destul de usor, de piele faceti rost vanand vaci, deobicei cad 2 bucati de piele, pentru un set complet aveti nevoie de 24 de bucati de material.

      Incepem cu primul element al unei armuri, casca.
Pentru faurirea unei casti aveti nevoie de 5 bucati de material aranjate ca in imaginea alaturata.



      Al doilea element al unei armuri este tunica, tunica asigura o protectie mai mare contra atacurilor decat celelate piese, pentru a o fauri aveti nevoie de 8 bucati de material, aranjate ca in imaginea alaturata.



          Al treilea element sunt pantalonii, pantalonii asigura un nivel de protectie mai bun decat casca si ghetele, pentru faurirea pantalonilor aveti nevoie de 7 bucati de material, aranjate ca in imaginea alaturata.


         Al patrulea si ultimul element al unei armuri sunt ghetele, ghetele asigura acelasi nivel de protectie ca si casca, pentru faurirea ghetelor aveti nevoie de 4 bucati de material, aranjate ca in imaginea alaturata.




Felicitari! acum nu mai trebuie sa va temeti cand va aventurati pe timp de noapte, in cautarea de minereuri sau chiar pentru a va lupta cu inamici...

V-a urma: ghid crafting - usi, butoane, manere si placi de presiune.

Schimbari

Dupa cum ati observat am schimbat design-ul blog-ului, am mai eliminat cateva elemente din sidebar (Facebook Widgets, PayPal donate, twitter follow), iar, daca va uitati mai atenti in partea de jos a blog-ului veti vedea o bara de culoare gri cu diverse butoane (Traducere live, Posturi recente - RSS Feed live, buton de tweet, buton de like, un buton pentru abonarea la RSS, unul pentru canalul meu de pe youtube, unul pentru pagina blog-ului de pe Facebook, un buton pentru pagina mea de twitter si un live chat)

Aceasta este bara de aplicatii de la wibiya, o utilitate gratuita foarte facila, as putea spune ca este indispensabila, tinand cont de multitudinea de posibilitati de "customizare" chiar si in forma ei gratuita...

Problemele de ordin HTML au fost rezolvate in mare parte, din pacate nu pot pune in fiecare articol un like button din cauza unor probleme legate de arhitectura blogger.com, mai exact, pot pune un like button, dar acel like button nu imi v-a afisa titlul articolului, adresa spre articol si descrierea cum ar fi normal, ci imi afiseaza titlul blog-ului si adresa principala, asa ca nu are rost...

Printre noile schimbari se numara si una privind sistemul de comentarii - pe timpul zilei comentariile vor fi "la liber", pe timpul noptii vor fi moderate (pentru a descuraja anumite persoane carcotase si pentru a-mi usura mie viata - chiar nu pot sta treaz toata noaptea sa sterg toate porcariile postate), comentariile articolului "Superioristii" vor fi moderate non-stop, fiind un punct de atractie pentru persoanele de genul mai sus mentionat.

Exista momentan o sigura regula in privinta continutului comentariilor: fara reclame! - comentariile cu reclame catre alte site-uri sau blog-uri (fara un motiv) vor fi sterse de pe pagina articolului si marcate ca fiind Spam, daca vreti sa va faceti reclama puteti pune adresa in campul destinat acestui lucru atunci cand postati un comentariu. Bine-inteles, aveti mereu regulile de conduita in cap: fara injurii - fiti respectuosi cu ceilalti utilizatori.

Imi rezerv dreptul de a elimina comentariile cu continut licentios sau defaimatoare si/sau jignitoare la adresa unuia sau mai multora utilizatori ai blogului, promovez bine-inteles exprimarea libera, in limitele bunului simt!

Revizie fortata


  s-a rezolvat - cititi aici
Astazi, blogul v-a fi trecut printr-o serie de schimbari minore majore de design, voi revizui tot codul HTML pentru a gasi unele erori care imi afecteaza widget-ul Facebook (probabil ati observat ca afiseaza uneori profilele de doua/trei ori) si voi adauga elemente noi, pe care le voi prezenta pe scurt, intr-un articol dupa terminarea reviziei.


Pana atunci sistemul de "reactii" a fost dezactivat iar comentariile sunt moderate, adica puteti comenta insa comentariile vor aparea doar dupa ce vor fi aprobate, ca pe vremuri. nu va impacientati!


Voi face tot posibilul sa lucrez printre picaturi si la partea a doua a ghidului Minecraft ...dar nu promit nimic! :)




  • (08:30 AM) am finalizat design-ul, sunt multumit de rezultat.
  • (10:45 AM) m-am chinuit in ultimele 2 ore sa rezolv anumite probleme (nu apare titlul articolului, nici continutul) cu butoanele de like pentru articolele individuale si nu am gasit nici o rezolvare, dar am gasit un raspuns...e o problema blogger, hm...eu aseara am copiat tot continutul acestui blog pe wordpress ca o masura de precautie in cazul unei suspendari din cauza articolului "Superioristii"...ceea ce nu imi convine la Wordpress este sistemul de templating, la partea aceasta blogger dandu-i clasa...mai ales cu ultimele inbunatatiri. ZOMG cate template-uri are wordpress, dar si ce complex e, o sa imi ia un an o saptamana sa-l invat! 
  • (11:10 - 14:50) Power nap :>





    miercuri, 18 mai 2011

    Minecraft: ghid crafting - uneltele de baza

    Am observat ca pe parcusul ultimei saptamanii ca varii persoane au ajuns pe blogul meu in cautarea de informatii despre Minecraft, majoritatea cautand sa afle cum pot construi anumite unelte in joc (ex), asa ca m-am hotarat sa incep sa fac un ghid pentru incepatori in crafting.

    Astazi va voi prezenta cele mai basic retete pentru crafting, fara a sta prea mult la discutii ele sunt urmatoarele:


    Cel mai important lucru care trebuie sa il aveti in casa este un "Workbench", adica, o masa de lucru, pentru asta aveti nevoie de 4 bucati de lemn prelucrat






    Masa de lucru


    Masa de lucru este cel mai important obiect din joc, cu ajutorul ei dispuneti de 5 locuri aditionale pentru construirea uneltelor, armurilor, mobilierul, etc, va puteti folosi de masa de lucru apasand click dreapta atunci cand sunteti in fata ei.

    Toate armele si uneltele au un lucru in comun: sticks - bete, betele se pot obtine prin alinierea a doua cuburi de lemn prelucrate asezate vertical pe masa de lucru.




    prima unealta pe care ar trebui sa o faceti este un topor, cu ajutorul toporului puteti taia copacii mai repede, viteza depinde de materialul folosit in procesul de construire a toporului, pentru inceput, incepeti cu un topor de lemn, pentru el aveti nevoie de trei cuburi de lemn si doua bete, aliniate ca in imaginea alaturata.



    Urmatorul lucru pe care ar trebui sa il faceti este un tarnacop, cu ajutorul tarnacopului puteti sparge mai usor peretii galeriilor subterane, din nou, viteza depinde de materialul folosit in procesul de construire. Incepeti cu un tarnacop de lemn, pentru construirea acestei unelte aveti nevoie de trei cuburi de lemn si doua bete, aliniate ca in imaginea alaturata



    A treia unealta de care aveti nevoie pentru a avansa mai repede este o lopata, lopata este foarte utila pentru saparea in pamant, nisip, zapada si pietris, pentru a avea aceasta unealta aveti nevoie de doua bete si un cub de lemn, aliniate ca in imaginea alaturata.




    Prima arma care o veti construi este o sabie, cu ajutorul sabiei puteti omora mai usor inamicii, armele nu sunt necesare daca jucati pe modul "Peaceful", pentru construirea ei aveti nevoie de 1 bat si doua cuburi de lemn, aliniate ca in imaginea alaturata.



    Ultimul lucru pe care il voi prezenta in acest scurt ghid este torta, torta este folosita pentru iluminarea zonelor, foarte utila atunci cand va aventurati in galerii iar in casa este indispensabila, deoarece inamicii apar doar in locuri intunecate, niciodata in locuri unde este lumina...pentru a construi o torta aveti nevoie de un bat si un carbune, carbunele il puteti gasi in galerii, este usor de "spart" chiar si cu un tarnacop de lemn, aliniati carbunele si batul ca in imaginea alaturata pentru a obtine 4 torte.


    Acestea fiind spuse, sunteti gata pentru a va aventura in imensul univers al jocului Minecraft in cautarea de diverse minereuri si comori, mult noroc!

    V-a urma: "Minecraft: ghid crafting - armuri" :) 

     Cititi si 

    Ghidul de crafting pentru armuri!

    sâmbătă, 14 mai 2011

    Terraria



    Terraria se anunta a fi un joc interesant, asemanator cu Minecraft, diferenta majora dintre cele doua este ca acesta v-a fi 2D, aparent vor fi si arme in el, precum si unelte (am observat un ninja rope si un vine(?) rope) si posibilitatea de shop/trade care bineinteles implica existenta unui sistem financiar...


    Jocul v-a fi lansat luni, 16 Mai 2011, pretul lui este de 10 dolari. (cam mult, in comparatie cu Minecraft)

    pana atunci avem un Official Gameplay Trailer.

    Mie unul mi se pare a fi un fel de maple story mai ciudat cu elemente Minecraft, nu vreau sa par un nay-sayer sau ceva, dar eu nu cred ca v-a prinde la public precum se asteapta, mai ales cu acel 10 dolari in frunte.

    I'll just stick to Minecraft.

    vineri, 13 mai 2011

    Astro @ 20



    20 :)


    Va multumesc (din nou) tuturor celor care m-ati felicitat pe Facebook!

    Nu am putut posta pana acum din cauza unor probleme legate de Dashboard-ul Blogger...

    marți, 10 mai 2011

    Minecraft: Redstone



    Redstone ore - minereul de piatra rosie se gaseste destul de greu si la adancimi destul de mari, prin exploatarea (saparea, spargerea) acestui minereu se pot obtine intre 4-5 bucati de Redstone dust, sau, praf de piatra rosie...




    Redstone dust - praful de piatra rosie este foarte util in procesul de creare a circuitelor electrice denumite si Redstone wire - fir de praf de piatra rosie (stiu, suna aiurea in romana, dar asta e...)



    Cu ajutorul firelor de praf rosu se pot transmite impulsuri electrice catre unul sau mai multe obiecte, spre exemplu, puteti deschide o usa de la distanta prin simpla trasare a unui fir de praf rosu intre usa si un buton sau maner, iata aici un exemplu a ceea ce va spuneam mai sus, gasit pe internet :)


    Daca v-am starnit curiozitatea va invit sa vizionati acest clip, sunt prezentate mai multe modalitati de folosire a prafului rosu :)

    Iata ce au reusit sa faca alti jucatori cu ajutorul prafului rosu:

    Melodii:
    Portal - Still Alive (melodia de la sfarsitul jocului Portal, pentru cunoscatori, recreata cu sute de noteblocks)
    Queen - Bohemian Rhapsody(aici sigur s-au folosit mii de noteblocks)

    Capcane:
    Gravity trap
    Room trap

    si multe altele

    luni, 9 mai 2011

    Infiniminer

    Infiniminer este jocul din care Notch (Markus Persson) s-a inspirat atunci cand a creeat Minecraft, jocul despre care vorbeam mai devreme.

    Infiniminer este asemanator Minecraft-ului, dar fara posibilitatea de a crea lucruri (unelte, case etc), dealtfel, Infiniminer este mai mult bazat pe munca in echipa, fiecare echipa (red/blue) avand ca scop atingerea unui anumit numar de puncte obtinute din saparea dupa minereu (ore), dealtfel in joc sunt mai multe clase (Miner, Engineer, Prospector si Sapper) fiecare posedand diferite abilitati. Jocul nu mai este dezvoltat din 29.04.2009, in mare parte din cauza popularitatii in crestere a jocului Minecraft.

    Infiniminer este gratuit, iar spre suprinderea multora, inca mai sunt persoane care-l joaca, il puteti descarca de pe site-ul oficial, sa nu uitati sa descarcati si XNA 3.0!

    site-ul oficial Infiniminer

    O parere personala a mea este ca daca s-ar ambitiona Zach (creatorul Infiniminer) si ar relua dezvoltarea, Infiniminer ar putea fi o alternativa gratuita la Minecraft.

    Schimbari pe blog

    A trecut ceva timp de cand am schimbat ceva pe aici...asa ca am facut urmatoarele:

    1.Am schimbat titlul si descrierea blog-ului
    2.Am schimbat design-ul, acum, dupa cum vedeti blog-ul arata mult mai ok
    3.Am renuntat la anunturile Google...nu sunt mainstream, deci, nu am prea multi cititori, asa ca oricum nu puteam sa castig ceva din asta...
    4.Am adaugat un Facebook Like Widget, pentru cei ce apreciaza acest blog
    5.Mici modificari in codul HTML
    6.Am renuntat la "voteaza in xeo", "voteaza in top66" si orice alt fel de modalitate de vot externa, odata cu adaugarea widget-ului Facebook nu mai vad rostul lor.

    Am exclus optiunea de sharing pe Facebook, dintr-o cauza necunoscuta afisa titlul blogului ca fiind "Blogsor\" iar descrierea era doar un link, ma voi interesa sa vad cum pot rezolva asta...

    Later Edit:

    Am scos optiunea de cautare pe blog momentan, pana vad ce si cum e cu indexarea facuta de google.

    Minecraft



    Minecraft este un joc de tip "sandbox" foarte popular, in pofida graficii lui simpliste (care dealtfel multora le este pe plac), ceea ce atrage la Minecraft este faptul ca poti creea orice iti poti imagina, de la o casa cu doua (sau zece) etaje si piscina pana la un castel cu lava in jurul lui...dar ca sa faci acea casa sau acel castel...ai de lucrat...pentru ca daca ti-ar fi date din start materialele necesare pentru construirea acelui castel...l-ai construi iar in scurt timp te-ai plictisi, deci, pentru a construi acel castel intai trebuie sa iti faci o simpla casa de lemn unde sa te refugiezi pe timp de noapte, atunci cand apar inamicii (mobs), apoi, in fiecare zi trebuie sa planuiesti ceea ce vei face, de ce ai nevoie in acea zi, iar mai tot timpul ti-l vei petrece sapand intr-o mina in cautarea de materiale rare (carbune, aur, diamant, praf de piatra rosie, piatra, cupru, fier) din care iti poti face diferite lucruri...de la banalele torte pana la sabii, topoare si unelte de sapat si armuri mai bune, doar asa poti avansa in acest joc...daca nu ai face nimic si doar te-ai plimba toata ziua in mod singur vei fi pradat de inamici si ucis odata cu caderea noptii...

    Cel mai remarcabil lucru ce poate fi spus despre Minecraft este ca a avut o crestere imensa in vanzari intr-un timp foarte scurt, chiar in aprilie a.c a trecut de pragul de 2 milioane(!) , doar in ultimele 24 de ore au fost peste 9000 de copii vandute:

    In the last 24 hours, 38175 people registered, and 9345 people bought the game.
    (sursa)


    Trebuie sa mentionez ca jocul nu este gratis, pretul lui fiind de 15€ in perioada Beta.

    site-ul oficial Minecraft

    aici aveti un mic tutorial ce va arata cum puteti supravietui in prima zi:

    recuperare

    Se aproprie ziua mea (din nou) si ca sa nu fac asa cum am facut in ultimii ani si sa postez doar atunci...am sa incep de pe acum...stay tuned.

    btw, nu pot folosi diacritice, sunt pe Ubuntu...si chiar de as pune romanian language eu am tastatura AZERTY si mi-ar fi greu sa nimeresc tastele corecte.