vineri, 7 septembrie 2012

13 jocuri bune pe Facebook*



Alternative/Similar cu: toata seria Angry Birds.

Cred ca majoritatea celor ce au internet au auzit de Angry Birds...ei bine, pe Facebook este o versiune intitulata "Friends" ce ofera mai multe nivele fata de primul Angry Birds, precum si un turneu saptamanal in care trebuie sa concurezi cu prietenii tai pe parcursul a 5 nivele "custom" (in fiecare saptamana sunt alte nivele) pentru un loc pe podium si sansa de a castiga "Power-ups". bine inteles, ca si in restul nivelelor concura cu prietenii vostri, spre a le intrece scorurile :)



Alternative/Similar cu: The Ville

Universul Sims, acum pe Facebook.Incepeti cu o casa deja construita, pe care o puteti mobila si extinde dupa bunul vostru plac, cu ajutorul prietenilor, pe care-i puteti si vizita zilnic in schimbul unui mic bonus, in stilul jocurilor "Ville"



Alternative/Similar cu: alte RPG-uri turn-based

Un joc RPG turn based (similar jocurilor pe PC Gorky 17, Heroes Of Might of Magic - datorita aspectului turn based de combat) situat in universul Marvel. Puteti recruta si colectiona toate caracterele din universul Marvel




Alternative/Similar cu: ?

Trivia intr-un mod nonconformist, foarte colorat (ca grafica si ca limbaj, uneori) si entertaining. Aveti la dispozitie 6 minute (mai mult sau mai putin, depinde de cat de repede va miscati) sa va dovediti capacitatile intelectuale in fata unor prieteni sau unor straini...



Alternative/Similar cu: Robot Unicorn, Stick Run (?)

Odata ce iti dai seama despre ce este vorba, si castigi ceva experienta, jocul devine chiar distractiv. Singurul lucru cam neplacut in legatura cu el este melodia care se tot repeta pe fundal, dar (thank god) puteti sa o dezactivati si sa va ascultati muzica voastra in timp ce zburdati cu Inorogul, ursul Panda, Rinocerul si restul caracterelor din joc...



Alternative/Similar cu: Bubble Safari, Bust-a-Move, alte jocuri ce incep cu "Bubble"

Un joc ce pare usor la inceput, insa pe masura ce avansati va dati seama ca nu e chiar asa, aveti la dispozitie circa 150 de nivele colorate si o harta care arata progresul celorlalti prieteni, ca alternativa, va recomand Bubble Safari...e mai interactiv si relativ mai usor, desi si el, la randul lui, devine greoi pe parcurs.



Alternative/Similar cu: ?

Vrei sa te razboiesti cu un prieten? sa le invadezi orasele si sa generezi haos? Empires And Allies iti ofera posibilitatea asta, ori, posibilitatea sa faci lucruri bune...construieste-ti propria baza armata pe masura ce avansezi, recruteaza unitati mai noi, mai bune, imbunatateste-le, lupta cu prietenii si cu inamicii digitali...



Alternative/Similar cu: Scrabble

Scrabble intre prieteni. Dealtfel, este unul dintre primele jocuri Cross-platform de pe Facebook, insemnand ca el poate fi jucat si de pe un Iphone, Ipad sau telefon/tableta cu Android, in sensul ca un jucator care joaca de pe calculator poate juca in acelasi timp cu un jucator care joaca de pe telefon/tableta si vice-versa.



Alternative/Similar cu: Poker, duh!

Hold-Em, acum si pe Facebook.


Alternative/Similar cu: Tetris, Tetris Friends, Tetris Stars

Un joc de tetris in care viteza si agilitatea conteaza, aveti la dispozitie un magazin de unde va puteti cumpara varii imbunatatiri, si diferite moduri de joc, pe care le deblocati pe parcurs ce avansati sau, unele, in functie de numarul de prieteni ce joaca acest joc.


Alternative/Similar cu: RUA: Evolve (?)

Un joc Jump-n-Run care te pune la incercare, putin cam laggy in modul Multiplayer, dar, daca prindeti ideea va puteti descurca chiar si cu acel mic lag.


Alternative/Similar cu: Bingo

Jocul care combina Bingo cu Slot-urile, e usor de jucat si relativ usor de avansat in el.




Alternative/Similar cu: FarmVille

Un fel de Farmville mai stiintific, tehnologic si cu animalute si plante din spatiu (deblocate pe masura ce avansati)


si sa nu uitam de toata seria Ville...FarmVille, FarmVille2, CityVille, ChefVille, CastleVille, TheVille. O serie pe care, eu, personal nu o prea agreez datorita modului de acumulare al resurselor ce necesita constant ajutorul prietenilor de pe Facebook, indiferent daca joaca sau nu respectivul *Ville si cererea obsesiva de a posta quest rewards pe wall.

*Pozitia jocurilor in aceasta lista este aleatorie si nicidecum un criteriu de clasare a lor.

Un comentariu: